Här planerar vi bygga 40 lägenheter. Södra Handskeryd är det senaste bostadsområdet som håller på att byggas i Nässjö stad. Området är beläget söder om nuvarande villabebyggelse i Handskeryd längst Isåsavägen och första etappen av den nya ringleden Södra vägen.

FAKTA

Plats: Nässjö

Byggstart: Q4 2022

Inflyttning: Q4 2023

NÄSSJÖ, SÖDRA HANDSKERYD

Kommande projekt

FAKTA

Plats: Nässjö

Byggstart: Q4 2022

Inflyttning: Q4 2023

40 LÄGENHETER

 

Södra Handskeryd är det senaste bostadsområdet som håller på att byggas i Nässjö stad. Området är beläget söder om nuvarande villabebyggelse i Handskeryd längst Isåsavägen och första etappen av den nya ringleden Södra vägen. Området erbjuder också närhet till natur, idrottsanläggningar, skola och förskola. Stadens centrum är lätt åtkomligt med cykel, buss och bil. Bostadsområdet ligger även inom ett rimligt pendelavstånd till/från exempelvis Jönköping, Vaggeryd, Eksjö, Sävsjö och Vetlanda. Området ska ha en ”grön” karaktär och ha en lugn trafikmiljö.

Vi bygger 40 lägenheter fördelat på två fastigehter, Lingonet och Krusbäret. 5 tvåvåningshus med his. Alla lägenheter får uteplats eller balkong.

Förprojektering
Bygglov
Projektering
Produktion
Inflytt

INTRESSEANMÄLAN

  LINGONET

  Här planerar vi bygga 16 hyreslägenheter fördelat på 2 byggnader med 2 våningar vardera. Lingonet består av HUS 1 och 2 i detta projekt. Husen byggs med träsomme och blir beklädda i träpanel. Byggnation planeras starta 2022 och inflytt beräknas ske under 2023 Med modern inredning och alla bekvämligheter som nyproduktion innebär.

  BYGGNADSBESKRIVNING

  Fem byggnader i två våningar vardera uppdelade på två olika fastigheter mittemot varandra. Byggnaderna planera vara klara för inflyttning under 2023. Byggnaderna är grundlagda med uppvärmd krypgrund. Stommarna utgörs av trä och fasaderna är klädda med träpanel. Fönstren är av 3-glastyp med högt K värde och taken är täckta med takpapp. Uppvärmningen kommer att ske med bergvärme. Ventilationen kommer utgöras av mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning FTX. Byggnaderna kommer vara anslutna till kommunalt nät för el och VA.

  Bostadslägenheterna har mycket god standard. Modernt utrustade kök med diskmaskin, spishäll, kyl & frys, ugn och micro. Golv belagda med parkett, målade väggar och tak. Badrum med duschplats, duschvägg, WC, tvättmaskin, torktumlare och tvättställ. Övriga rum har golv belagda med parkett samt målade väggar. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats.

  KRUSBÄRET

  Här planerar vi bygga 24 hyreslägenheter fördelat på 3 byggnader med 2 våningar vardera. Krusbäret består av HUS3, 4 och 5 i detta projekt. Husen byggs med träsomme och blir beklädda i träpanel. Byggnation planeras starta 2022 och inflytt beräknas ske under 2023 Med modern inredning och alla bekvämligheter som nyproduktion innebär.