FAKTA

Plats: Ronneby

Byggstart: Q2 2022

Inflyttning: Septemer 2023

KILEN, RONNEBY

Avslutade projekt

FAKTA

Plats: Ronneby

Byggstart: Q2 2022

Inflyttning: Septemer 2023

Nu bygger vi hyresrätter i Kilen – Ronnebys nya stadsdel med fokus på ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Här finns närhet till stadens kultur och handel, samt bra möjligheter till pendling. Kilen ligger precis intill Ronneby-ån och den vackra Brunnsparken.

som fått utmärkelser som Sveriges vackraste och mest inspirerande park. Här samlas människor för att njuta av såväl naturen som trevliga evenemang och historiska byggnader. Vi bygger 58 lägenheter fördelade i 2 hus med stor variation på storlek.

Förprojektering
Bygglov
Projektering
Produktion
Inflytt

I kilen mellan tågstationen och den vackra Ronnebyån bor du centralt och med naturen bokstavligen på trappsteget. Här bor du familjevänligt med närhet till flertalet skolor, parker och med gångavstånd till stadens butiker, kaféer och restauranger. Precis intill hus B har du den k-märkta Röda Ladan och utanför Hus A planerar planerar kommunen en vacker park.

OMRÅDESBESKRIVNING

Här bor du i ett attraktivt läge, beläget mitt i Ronneby kommun i vackra Blekinge, med närhet till Ronnebyån. Med både naturen och stadsmiljön direkt utanför dörren, bjuder Ronneby på kulturliv, bad, golf och den fantastiska Brunnsparken, utnämnd till en av Sveriges vackraste parker. I parken finner du Ronneby Brunn, stadens egna spa i en rogivande atmosfär.

Ronneby centrum har ett stort utbud av butiker och service, caféer och restauranger och staden erbjuder roliga aktiviteter för både barn och vuxna. Ronneby har ett starkt kulturliv med många aktiva kulturföreningar.

Flera museer visar ortens och bygdens historia. I Kulturcentrum finns en av södra Sveriges största konsthallar, som också fungerar som scen för musik och andra kulturarrangemang.

För den sportintresserade har Ronneby ett brett utbud på friluftsaktiviteter, så som fiske, skidåkning, golf och ridning. Kommunikationerna är utmärkta med buss- och tågförbindelser från Ronneby Station. Härifrån är det perfekt pendlingsavstånd till Karlskrona, Karlshamn och till Kalmar där enkel förbindelse till Öland finns. Från Ronneby är det heller inte mer än 2 timmar bilfärd till Lund.

INTRESSEANMÄLAN

  INFO OM VISNINGAR

  Alla lägenheter är nu uthyrda. Skulle någon lägenhet bli ledig och du har en bra köplats kan du komma att bli inbjuden till visning.

  INFO OM INTRESSEANMÄLAN

  När du gör en intresseanmälan lägger vi in dig i vår kölista och skickar mer info om fastigheten och lägenheterna. Berätta lite om dig själv direkt så blir det lättare för oss att behandla registreringen.

  RUMSBESKRIVNINGAR

  Hall/Entré

  Rymlig hall som leder centralt in i bostaden, med gott om plats för avhängning på klädhängare samt förvaring i garderober från Vedum.

  Ljusa ytskikt samt mattlackad 3-stavsparkett från Kährs. Utrustad med säkerhetsdörr.

  Kök

  Stilrent kök med gott om förvaringsutrymmen i köksinredning från Vedum som går i en ljus sober ton med handtag i läder och krom.

  Köket är utrustat med vitvaror i rostfritt från Elektrolux i form av kyl, frys, spis (ej induktionshäll), fläktkåpa, diskmaskin, stänkskydd samt LED-belysning ovan bänk.

  Här finns plats för matgrupp och den öppna planlösningen mot vardagsrum inbjuder till flertalet möbleringsalternativ.

  Allrum

  Härligt vardagsrum med rikligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet med utgång till balkong/uteplats.

  Den öppna sociala planlösningen mellan vardagsrum och kök skapar en härlig atmosfär och känsla av rymd.

  Ljusa ytskikt samt mattlackad 3-stavsparkett från Kährs.

  Badrum

  Toppmodernt och välutrustat badrum i med kakel i vitt samt klinker i ljus sober ton.

  Här finns en duschhörna med glasvägg, WC, spegelskåp, handfat med kommod från Vedum samt tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin från Electrolux.

  Master Bedroom

  Rofyllt sovrum med härligt ljusinsläpp och gott om förvaringsmöjligheter i garderober från Vedum.

  Här finns plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang för den som önskar.

  Ljusa ytskikt samt mattlackad 3-stavsparkett från Kährs.

  Balkong/Uteplats

  Väl tilltagen uteplats med fri vy mot natur och grönska.

  Här finns gott om utrymme för utemöbler, loungedel, blomkrukor, gasolgrill eller planteringar för den växtintresserade.

  Parkeringsplats

  Det finns parkeringsplatser på fastigheten att hyra. Det finns två platser för rörelsehindrade och fyra platser för el-bil.

  Vi har ett begränsat antal platser, meddela oss i din intresseanmälan om du har stort behov av att hyra en parkeringsplats.

  ”Det är något särskilt med Ronneby Brunnspark.
  Ända sedan 1700-talet har människor vallfärdat till
  Ronneby. Från början var det hälsokällan och den
  sköna naturen som lockade, nu en av Sveriges
  vackraste parker.”

  Läs mer om Brunnsparken

  RONNEBYÅN

  Ronnebyån rinner utanför husen och har en fantastiskt strandpromenad som erbjuder både tysta fridfulla platser och mer stimmiga mötesplatser i anknytning till centrum. Kommunen erbjuder båtturer på ån och det går även att ta sin privata båt på ån för dagsutflykter och fiske.

  Investeringsstöd från EU

  Dessa bostäder har uppförts med finansiering från EU.